BIOFOS

Nu ringer vi kun til IT Attention

For mange kokke fordærver maden, siger man. Det samme gælder også for it-leverandører. Det syntes man i hvert tilfælde hos BIOFOS, der havde outsourcet dele af deres it-drift til forskellige leverandører. Derfor besluttede man sig for at finde én leverandør, der kunne håndtere hele driften af virksomhedens it.

BIOFOS er en sammenlægning af de tre renseanlæg Lynetten, Avedøre og Damhusåen. Virksomheden renser spildevand for hovedstadsområdets cirka 1,2 millioner indbyggere. BIOFOS har tre lokationer og godt 165 medarbejdere – men kun én it-medarbejder. Det betyder, at der ligger rigtig mange opgaver på denne ene it-medarbejders bord. Driften kommer altid i første række, så andre opgaver og nye projekter må somme tider vente. Derfor havde man allerede på et tidligt tidspunkt valgt at outsource forskellige dele af it-driften. Men outsourcing-projekterne var sket i etaper, og derfor var der kommet lidt for mange leverandører ind over.

“Vi oplevede nogle gange, at ansvaret landede mellem to stole, så vi ikke rigtig vidste, hvor løsningen skulle findes. Omvendt var vi også klar over, at der var en del overlap mellem de forskellige aftaler, hvilket naturligvis betyder en unødvendig ekstra omkostning. Derfor syntes vi, at det gav god mening at vælge én leverandør, der kunne stå for hele driften,” siger Flemming Laursen, som er it-medarbejder hos BIOFOS.

EU-udbud

For at være sikker på at få afdækket markedet bedst muligt valgte BIOFOS at lade opgaven gå i EU-udbud. “Ud af de mange kvalificerede tilbud vi modtog, valgte vi at gå videre med IT Attention, simpelthen fordi de havde den bedste løsning i forhold til de krav og behov, vi havde. Naturligvis kiggede vi også på prisen, og her var IT Attentions tilbud også yderst konkurrencedygtig,” siger Flemming Laursen. “Vi har tidligere arbejdet sammen med IT Attention, hvor de var én blandt flere leverandører. Allerede dengang skilte de sig ud ved deres gode rådgivning og service samt altid tilgængelige support. Man kan mærke, at de virkelig brænder for det, de laver og står til rådighed 24/7. Som for eksempel når en konsulent hos IT Attention vælger at prioritere mine spørgsmål, når han i øvrigt er på ferie med familien i London”.

IT Attention kommer hver uge

IT Attention overtog driften af BIOFOS it-infrastruktur og udvalgte systemer ved årsskiftet 2017-18. Outsourcing aftalen inkluderer drift, sikkerhed, monitorering og support af netværk, servere, administrationens pc’ere samt udvalgte applikationer for alle de tre lokationer. “Aftalen inkluderer også et ugentligt besøg af vores faste konsulent fra IT Attention. Alle i huset kender konsulenten og gemmer de spørgsmål, der kan vente, til han kommer. Det er en utrolig stor hjælp for mig. Umiddelbart vil jeg sige, at det ugentlige besøg giver mig den største personlige fordel ved samarbejdet. En forsigtig vurdering er nok, at jeg i gennemsnit sparer omkring 25-35 timer pr. måned på support til medarbejderne. Ud fra et økonomisk perspektiv er det naturligvis IT Attentions håndtering af it-driften, der giver BIOFOS de største besparelser og fordele. IT Attention monitorerer vores systemer 24/7/365, og slår alarm, hvis der opstår problemer, så de kan blive løst. Det er naturligvis her, det virkelig kunne gå galt og komme til at koste både tid og penge, hvis systemerne ikke blev overvåget,” siger Flemming Laursen.

Professionel rådgivning

BIOFOS havde som sagt allerede arbejdet sammen med IT Attention tidligere og været meget tilfredse med deres rådgivning, der i flere tilfælde har vist sig at have stor betydning for BIOFOS. “Rådgivningselementet vægtede også tungt, da vi i udbudsfasen besluttede os for at vælge IT Attention som samarbejdspartner. For flere år siden anbefalede de os at separere vores it-løsning i produktionen fra it-løsningen i administrationen. Det viste sig at være et rigtigt godt råd. Vi oplevede for et stykke tid siden et virus-angreb på en pc i vores administration. Virussen spredte sig med lynets hast fra den ene computer til den næste. På grund af separationen af systemerne lykkedes det at få afgrænset angrebet, inden det fik lagt hele organisationen ned. Virussen nåede at brede sig til 40-50 computere, som det efterfølgende tog to uger at rense, og filserveren var nede i en uge. Men netop i den situation viste det sig at være hensigtsmæssigt, at vores produktion kørte på et separat system, så virussen aldrig nåede dertil. Det kunne jo have fået meget vidtrækkende konsekvenser, som jeg slet ikke tør tænke på,” fortæller Flemming Laursen.

Styr på licensaftaler

“Jeg er også sikker på, at det faktum, at IT Attention holder øje med vores software-licenser, sparer os både for tid og penge. Takket være dem har vi nemlig altid opdaterede licenser til præcis det antal brugere, der er brug for. Som en ekstra lille krølle på aftalen har vi tilføjet, at udover den faste pris, er der en bonus til IT Attention hver gang deres rådgivning fører til en optimering for os. Det vigtigste i samarbejdet med en it-leverandør som IT Attention er naturligvis tillid, men derfor er det alligevel sjovt for begge partner, at belønne det gode resultat,” siger Flemming Laursen.

Fakta:

  • Outsourcing aftalen omfatter drift, monitorering og support af 122 servere, 81 netværks enheder, mere end 21 systemer samt 165 medarbejderes arbejdscomputere på tre lokationer
  • Infrastrukturen og systemerne indeholder produkter fra følgende leverandører: Cisco, Aruba, Microsoft, Veeam, Trend Micro, VMware Horizon, VMware vSphere, Lenovo, NetApp og View
  • Driftsaftalen betyder en væsentlig besparelse i forhold til de tidligere it-driftsaftaler
  • Driftsaftalen med IT Attention giver BIOFOS en økonomisk besparelse på omkring 60 procent sammenlignet med de tidligere aftaler
  • Desuden sparer aftalen med IT Attention Biofos’ it-medarbejder for mellem 25-35 timer/mdr

Kontakt os for et uforpligtende tilbud