Opgradering af Vmware vSphere

Anvender du ikke sidste version af vSphere?

VMware udvikler hele tiden vSphere med nye funktioner, bedre performance og fejlrettelser. Det er derfor vigtigt jævnligt at opdatere sit miljø. Der kommer løbende mindre rettelser som kan installeres på ESXi som led i den almindelige vedligeholdelse.

Ind i mellem sker der større opdateringer som f.eks. fra 5.0 til 5.5 eller til 6.0. Disse opgraderinger er mere krævende og vil som ofte blive gennemført af kyndige konsulenter i et opgraderingsprojekt. Herunder beskrives hvordan sådan et projekt ser ud fra IT Attention.

Projektet starter med en indledende undersøgelse og efterfølgende afklaring af problemområder. Først tages snapshot af vCenter server (eller anden form for backup) hvorefter den opgraderes. I dette tidsrum er det ikke muligt at administrere miljøet, men de virtuelle servere påvirkes ikke og kører videre. Herefter opdateres én host ad gangen. Projektet kan gennemføres inden for normal arbejdstid uden driftsforstyrrelser.

Det samlede tidsforbrug ligger omkring tre dages arbejde. Derefter skal der påregnes tid til opdatering af VMware Tools og Virtual Machine Version.

Indhold:

 • Kontrol af system komponenter er på VMware Hardware Compatibility List
 • Udrede afhængigheder til FW versioner og 3. parts software, f.eks. Veeam
 • Opgradering af vCenter
 • Opgradering af ESXi hosts
 • Gennemgå procedure for opgradering af VMware Tools og Virtual Machine Version, så IT selv kan foretage dette. VM skal genstartes flere gange og skal derfor koordineres med brugerne.

Forudsætninger:

 • Der er maintenance på VMware licens og dermed adgang til vSphere 6 licensnøgler
 • Der er ikke fejl på hardware, servere eller SAN
 • At miljøet er opsat som et N+1 miljø
 • VM kan flytte host vha. vMotion, uden at skulle slukkes
 • "Hos CC Media havde vi brug for, at få en Cloud løsning, hvor alle medarbejdere kunne arbejde sammen og samtidig tilgå deres skrivebord i hele landet. Vi havde samtidig stor fokus på persondataforordningen. IT Attention tog sig kærligt af os fra første færd og viste virkelig en god service og sammensatte en pakke for os, der faktisk gjorde det nemmere og billigere for os end de løsninger vi havde i forvejen." Læs mere .... Camilla Bendixen www.cc-media.dk
  5 / 5 stjerner
 • “IT Attention løftede en tung opgave af vores skuldre. Opsætning af vores 120 arbejdsstationer hos Danske Fysioterapeuter ville have taget urimelig lang tid for os. IT Attention automatiserede processen, så den forløb på rekordtid. Undervejs i hele forløbet har de været meget flinke og hjælpsomme, når vi havde særlige ønsker. IT Attention sørgede for, at vi sparede 400 arbejdstimer og en masse besvær, så der er virkelig tale om en succeshistorie”. Læs mere her... Kim Sølvkjær - IT Koordinator Danske Fysioterapeuter
  5 / 5 stjerner
 • “For mange kokke fordærver maden, siger man. Det samme gælder også for it-leverandører. Det syntes man i hvert tilfælde hos Biofos, der havde outsourcet dele af deres it-drift til forskellige leverandører. Derfor besluttede man sig for at finde én leverandør, der kunne håndtere hele driften af virksomhedens it.

  EU-udbud

  Biofos valgte derfor at lade opgaven gå i EU-udbud. “Ud af de mange kvalificerede tilbud vi modtog, valgte vi at gå videre med IT Attention, fordi de havde den bedste løsning i forhold til de krav og behov, vi havde. Naturligvis kiggede vi også på prisen, og her var IT Attentions tilbud også yderst konkurrencedygtigt,” siger Flemming Laursen.

  IT Attention kommer hver uge

  IT Attention overtog driften af Biofos it-infrastruktur og udvalgte systemer ved årsskiftet 2017-18. Outsourcing aftalen inkluderer drift, sikkerhed, monitorering og support af netværk, servere, administrationens pc’ere samt udvalgte applikationer for alle de tre lokationer. “Aftalen inkluderer også et ugentligt besøg af en konsulent fra IT Attention. Ud fra et økonomisk perspektiv betyder IT Attentions overtagelse af it-driften en besparelse for Biofos på omkring 60 procent i forhold til de tidligere aftaler. IT Attention monitorerer vores systemer 24/7/365, og slår alarm, hvis der opstår problemer, og så de kan blive løst,” siger Flemming Laursen.
  Læs mere her... Flemming Laursen BIOFOS
  5 / 5 stjerner
Vi taler sammen

Vi taler sammen

Laver en handlingsplan

Laver en handlingsplan

Arbejde udføres

Arbejde udføres

Vi laver opfølgning

Vi laver opfølgning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev